A+ A A-

Predstavnici MIZ Bosanski Kobaš posjetili MIZ Bosanska Kostajnica

Medžlis IZ Bosanska Kostajnica je 23. maja 2010. godine ugostio predstavnike MIZ-a Bosanski Kobaš. Razlog ove posjete bio je: razmjena iskustava u samom poslovanju medžlisa.

Medžlis IZ Bosanski Kobaš je pored Medžlisa Bosanska Kostajnica jedini medžlis u BiH gdje jedan džemat čini i medžlis. „Veoma mali broj članova koji čine MIZ Bosanski Kobaš  razlog je i neefikasnog poslovanja iako za sve postoje nekakvi objektivni uslovi," istakao je predsjednik medžlisa Mustafa Mujičić.

posjeta-miz-bos-kostajnica-2010

O vjerskim pitanjima domaćin Haris ef. Ahmić razmijenio je iskustva sa glavnim imamom iz Bosanskog Kobaša Mirzet ef. Pezerom. Pored glavnog imama i predsjednika MIZ Bosanski Kobaš, svoja iskustva razmijenila je i član IO Mersija Vehabović, dok planirani dolazak omladine i druženje sa Omladinskim klubom „Azra" iz Bosanske Kostajnice nije ostvaren.

O administrativnom radu Medžlisa Bosanska Kostajnica goste je upoznala blagajnica i sekretar medžlisa Harisa Bosnić, gdje je konstatovano da bi se Medžlis Bosanski Kobaš mogao organizovati i djelovati na principima djelovanja Medžlisa IZ u Bosanskoj Kostajnici.

Kako to obično biva, gosti su izrazili želju da pomognu jednoj socijalno ugroženoj porodici, te su tom prilikom uručili hediju i novčanu pomoć Nahić Adili i Bunić Seniji koje zajedno žive.

I domaćini su u znak pažnje i želji da medžlis iz Bosanskog Kobaša profunkcioniše u pravom smislu donirali jedan polovan kompjuter koji bi služio u vjerskoj obuci.

 Mesud Hrustić