Promo banner

A+ A A-

Dani Srebrenice u Zagrebu

ZagrebU Zagrebu će se u organizaciji Medžlisa Islamske zajednice Zagreb manifestacijom „Dani Srebrenice" obilježiti 15 tužnih godina od genocida u Srebrenici.

Manifestacija će trajati od 24. do 28. maja/svibnja 2010. godine. U ponedjeljak, 24. maja prvog dana ove manifestacije, održat će se izložbe i tribina BOSFAMA-a, na kojoj će se govoriti o majkama Srebrenice: „One rade, druže se, pomažu sebi i drugima... Odbile su biti žrtve, organizirale se i izrađujući ćilime i druge upotrebne predmete postale nadaleko poznate..."

U utorak, drugog dana manifestacije, održat će se tribina VNMGZ pod nazivom „Holokaust nad Jevrejima i Genocid nad Bošnjacima". Na ovoj trbini govorit će doc. dr. Rasim Muratović, dr. sc. Zdravko Dizdar iz Instituta za povijest u Zagrebu. Moderator će biti dr. Fahrudin Novalić.

U srijedu će gost manifestacije biti Fata Orlović, dobro poznati borac za pravdu i ljudsko dostojanstvo, dok će u četvrtak biti priređen kulturno-umjetnički program sa dr. Azizom ef. Halilovićem.

U petak, posljednjeg dana manifestacije, bit će ispraćen konvoj mladih za Srebrenicu čime će biti i svečano završena ovogodišnja manifestacija.