A+ A A-

Donatorsko druženje u najzapadnijoj bošnjačkoj džamiji

Shoreline, WA - Islamska zajednica Bošnjaka u Washingtonu, organizovala je, 08. maja 2010. godine donatorsko druženje sa ciljem prikupljanja sredstava potrebnih za završetak radova na najzapadnijoj bošnjačkoj džamiji u Shoreline (Seattle), Washington.

donatorsko-druzenje-1

Druženje je počelo u 17h podne obilaskom i razgledanjem džamije, a zatim se prešlo na ručak, gdje su prisutni uživali u lijepim bosanskim specijalitetima. Nakon toga, klanjana je ikindija-namaz, koju je predvodio domaćin, imam Abdulah ef. Polovina, nakon čega je uslijedio donatorski dio programa.

donatorsko-druzenje

Donatorski dio programa vodio je dr. Senad ef. Agić, glavni imam Bošnjaka Sjeverne Amerike, zajedno sa Abdulah ef. Polovinom i lokalnim imamima šejhom Fazal Hassanom, imamom mesdžida Eastgate u Bellevue, i imamom Muhamedom Jobanom, imamom mesdžida Ar-Rahmah iz Redmonda.

Prisutnima su se također obratili i predstavnik 32-gog distrikta Maralyn Chase, i Salem ef. Cecunjanin, imam džemata u Boiseu, Idaho.

donatorsko-druzenje-2

Cijeli program bio je prožet učenjem iz Kur'ana djece koja pohađaju mektepsku nastavu pred Abdulah ef. Polovinom i muallimom Hatidžom Polovinom.

Tokom ovog druženja prikupljeno je preko 70,000 dolara kako bi se radovi na džamiji što prije priveli kraju.