A+ A A-

Posjeta reisu-l-uleme Doboju

Reisu-l-ulema dr. Mustafa ef. Cerić je u pratnji šefa Kabineta Reisu-l-uleme Muharema ef. Hasanbegovića i muftije zeničkog mr. Ejub ef. Dautovića u utorak, 18.05.2010. godine posjetio Medžlis Islamske zajednice Doboj.

Prilikom zvanične posjete Medžlisu IZ Doboj reisu-l-ulema je održao sastanak sa članovima Izvršnog odbora Medžlisa IZ Doboj gdje je upoznat sa aktivnostima i projektima koji se realiziraju na području Medžlisa IZ Doboj. On je također uručio ključeve kuće koju su za invalida Mustafu Mahmutovića iz Doboja sagradili vjernici MIZ Doboj.

reis-doboj-2010

Tokom ove posjete reisu-ulema je obišao nevladinu humanitarnu organizaciju ‘'Međunarodni forum solidarnosti Emmaus'' - Prihvatni centar Duje, koja je formirana 1999. godine kao prva ustanova ovakve vrste u BiH, namijenjena smještaju, pružanju njege i podrške ugroženim kategorijama stanovništva.

reis-doboj-2010-2

Reis-u-lema je također posjetio džemat Klokotnica-Polje te povratnike u naselju Orašje gdje je izgrađen malonogometni stadion na vakufskoj parceli.

Nakon toga reisu-l-ulema je održao sastanak sa načelnicima općina Doboj, Doboj Istok i Doboj Jug. Tom prilikom načelnik Općine Doboj gosp. Obren Petrović reisu-l-ulemi je uručio ček u iznosu od 15.000,00 KM za izgradnju Upravne zgrade Rijaseta IZ u BiH.