Promo banner

A+ A A-

MIZ Čapljina: Demanti navoda u Dnevnom avazu

Znak-IZPovodom priloga objavljenog u Dnevnom avazu 09.05.2010. godine pod naslovom „Elvira Mahmutović tvrdi da su je udarali hodža i njegova supruga", Medžlis Islamske zajednice Čapljina je putem Službe za odnose sa javnošću Rijaseta Islamske zajednice u BiH Dnevnom avazu uputio demanti navoda u pomenutom prilogu. Pošto Dnevni avaz nije objavio ovaj demanti, web-portal Rijaseta prenosi sadržaj ovog demantija u kojem stoji:

„Medžlis Islamske zajednice Čapljina demantira navode iz priloga objavljenog u listu „Dnevni avaz" u nedjelju, 09. 05. 2010. godine, na strani 8, pod naslovom „Elvira Mahmutović tvrdi da su je udarali hodža i njegova supruga".

Navedeni prilog u kojem se govori o sukobu između imama Irfan ef. Ibrahimovića i njegovih susjeda, po našem mišljenju napisan je neobjektivno i na osnovu pristrasnih izjava Elvire Mahmutović.

Imajući u vidu da se, bez obzira na nepostojanje izjave i druge strane koja je učestvovala u ovom incidentu, ipak izvještavalo o ovom nemilom događaju, želimo ukazati na činjenicu da se kroz ovaj prilog nedvosmisleno poslala kriva slika o stvarnim dešavanjima.

Medžlis Islamske zajednice Čapljina ovom prilikom opovrgava objavljene navode i naglašava da su imam i njegova supruga bili žrtve ovog incidenta što potvrđuje i policijski izvještaj o ovom događaju kao i činjenica da je supruga imama pretrpjela određene fizičke povrede nanesene od strane muža Elvire Mahmutović zbog kojih je završila u bolnici „Južni logor" u Mostaru gdje joj je ukazana potrebna pomoć, što u pomenutom  prilogu uopće nije navedeno, čime je u javnosti stvorena kriva slika o ovim događanjima", kaže se u demantiju MIZ Čapljina koji su potpisali glavni imam Džemal ef. Gadara i predsjednik medžlisa Mustafa Šoše.