Promo banner

A+ A A-

Dekani FIN-a Sarajevo i IPF-a Zenica posjetili Univerzitet u Linköpingu

Dekan Fakulteta islamskih nauka Sarajevo dr. Ismet Bušatlić i dekan Islamskog pedagoškog fakulteta Zenica dr. Zuhdija Adilović su od ponedjeljka, 3. maja, do četvrtka, 6. maja 2010. godine, boravili u službenoj posjeti Univerzitetu u Linköpingu/Norrköpingu. Radi se o uzvratnoj posjeti Univerzitetu u Linköpingu s obzirom da su profesori sa ovog Univerziteta već ranije, na jesen 2009. godine boravili u službenoj posjeti našim fakultetima.

Program posjete je bio bogat, osmišljen i sadržajan.

posjeta-linkeping-biskup

Predavanje za studente Univerziteta Linköping na temu "Religioznost u BiH" održao je dr. Ismet Bušatlić. Istog dana, dekane je primio i biskup Martin Lind gdje su razmijenjena mišljenja o institucijama i aktuelnim projektima.

Dan poslije, predavanje za studente na temu "Vjeronauka u odgojno-obrazovnom procesu u BiH" održao je dr. Zuhdija Adilović.

Gosti su imali priliku posjetiti, osim različitih institucija i pojedina mjesta značajna za vjeru, kulturu i historiju Kraljevine Švedske.

predavanja-linkeping-dzemati

Profesori su održali zapažena predavanja i u našim džematima u Norrköpingu i Stockholmu. Nisu izostala ni brojna pitanja uz ugodno druženje nakon predavanja sa uvaženom predavačima, dekanima FIN-a Sarajevo i IPF-a Zenica.

Posjeta dekana Univerzitetu u Linköpingu bila je od velikog značaja kako za navedene obrazovne institucije tako i za naše bosanske džemate u Švedskoj, kao i njihove članove.

Zekerijah Čajlaković