Promo banner

A+ A A-

Večer BH medresa ispred blagajske tekije

Svečani program pod nazivom „Večer BH medresa" sinoć je u avliji blagajske tekije, pored učenika BH medresa, okupio veliki broj mladih iz Blagaja i Mostara. Karađoz-begova medresa organizacijom ovog programa upotpunila je manifestacije Dani „Mevluda i zikra" ali i otpočela svoju manifestaciju „Dani Karađoz-begove medrese" kroz koju će ispratiti 365 generaciju maturanata. U programu su ilahije i kaside, interpretirali horovi mostarske i Elči Ibrahim-pašine medrese iz Travnika. Prigodnom dobrodošlicom okupljenu mladost, učenike i profesore u ime domaćina poselamio je direktor, Šefko ef. Tinjak.

BH-medrese

„Želim poručiti roditeljima da danas možemo biti ponosni što medresanska mladost govori o tome kako da se ponašamo. Zato večeras poslušajmo njihove savjete kako bismo im osigurali  sretniju budućnost, kako bismo im osigurali obrazovanje i odgoj. Samo tako, uz našu pomoć, moći će  prebroditi ova teška vremena u kojima se nalazimo.", kazao je Tinjak.  

Posebnu pažnju u sinoćnjem programu zauzeli su literarni radovi učenika BH medresa.  Stručni žiri u sastavu mr. Nusret Omerika i prof. Enisa Gološ, za najbolji rad o temi „Mlado drvo, koliko god krivo bilo, lahko ga je ispraviti. Zato profesori i roditelji želim da vam kažem..." odabrao je rad Sumeje Cikotić učenica trećeg razreda Elči Ibrahim pašine medrese iz Travnika kao najbolji. Drugo mjesto pripalo je Muhamedu Bijeliću, učeniku trećeg razreda Gazi Husrev-begove medrese iz Sarajeva, dok su treće mjesto podijelile Amina Studenović i Sehija Krvavac učenice Karađoz-begove medrese iz Mostara. 

Hasan Eminović