A+ A A-

Održana sjednica Sabora IZ u Crnoj Gori

podgoricaU Podgorici je 01. maja 2010. godine, u amfiteatru Medrese održana sjednica Sabora Islamske zajednice u Crnoj Gori, na kojoj su izabrani novi članovi Mešihata. Sjednicu je otvorio predsjednik Sabora Islamske zajednice u Crnoj Gori Muidin ef. Milaimi, a učenjem odlomka iz Kur'ana koji je za ovu priliku proučio član Sabora Redžep ef. Murić, počeo je zvanični dio sjednice.

Potpredsjednik Sabora dr Osman Hadrović je prozivkom članova Sabora utvrdio da od 23 člana Sabora sjednici prisustvuje 20 članova i Sabor može punovažno donositi odluke.

Nakon utvrđivanja dnevnog reda, pozdravnu riječ je prisutnima uputio reis Rifat ef. Fejzić i u obraćanju predstavio aktivnost Islamske zajednice u Crnoj Gori u periodu između dvije sjednice.

Nakon obraćanja reis Fejzić je predložio članove Mešihata, koje je nakon iscrpne diskusije Sabor jednoglasno usvojio.

U naredne četiri godine članovi Mešihata Islamske zajednice u Crnoj Gori izabrani su: Džemo ef. Redžematović, Omer Kajošaj, Suljo Mustafić, Rahman ef. Kačar, Enis ef. Burdžović, Fuad Čekić, Edin Đoni i Jakub Durgut.

Obrazlažući svoju odluku u vezi sa predloženim članovima Mešihata, reis Fejzić je istakao da su većina članova Mešihata visokoobrazovani teolozi, a među njima su i visokoobrazovani članovi društvenih nauka i drugih zanimanja, koje bi poželjela svaka Islamska zajednica.

(www.monteislam.com)