A+ A A-

Rukovodioci službi Rijaseta na radnom sastanku u Mostaru

U Mostaru je 29.04.2010. godine održan radni sastanak sa glavnim imamima, predsjednicima i sekretarima medžlisa Islamske zajednice sa područja Muftijstva mostarskog.

29042010257

Radnom sastanku su, pored pomenutih, prisustvovali i Nurif Herić, u ime Pravne službe, Rasim Kadrić, u ime Finansijsko-računovodstvene službe, Ekrem Tucaković, rukovodilac Službe za odnose s javnošću te Elnur Salihovićm rukovodilac Ureda za zekat.

Nakon prezentacije akata o administrativno-pravnom i finansijsko-računovodstvenom poslovanju Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini, Protokola odnosa Islamske zajednice sa medijima i Pravilnika o prikupljanju zekata i sadekatu-l-fitra, prisutni su tražili rješenja za konkretne probleme s kojima se susreću u svome radu.

Naglašena je važnost održavanja ovakvih sastanaka, i to iz više razloga, među kojima je posebno naznačeno ukazivanje na najpraktičniji put rješenja svakodnevnih problema. S tim u vezi, prisutni su iskazali potrebu povremenog dolaska na teren ljudi iz službi Rijaseta Islamske zajednice.

Nurif Herić je posebno naglasio nužnost dosljedne primjene akata Islamske zajednice u radu medžlisa.

29042010258

Na sastanku je razgovarano i o odgovornosti onih koji se redovno oglušuju o zaključke i odluke organa Islamske zajednice, za što je naveden primjer nerealiziranja zaključaka Rijaseta Islamske zajednice o postavljanju sergije, za određenu namjenu, na području cijele Islamske zajednice u zemlji i dijaspori.

Nazif Garib