A+ A A-

Bosanska Gradiška: Mektepsko takmičenje održano u Liskovcu

U nedjelju, 25. aprila 2010. godine u organizaciji Medžlisa IZ-e Bosanska Gradiška održano je mektepsko takmičenje polaznika mektepske nastave iz svih devet bosanskogradiških džemata. U izvanredno lijepim uslovima za koje se pobrinuo džemat Liskovac, koji je bio  domaćin ovogodišnjeg takmičenja, bila je radna astmosfera.

U kategoriji općeg znanja takmičilo se 17 polaznika mektepske nastave iz devet džemata. Članovi komisije su bili: Feriz ef. Makić, predsjednik, Armin ef. Duvnjak, član i Mirsad ef. Čakić, član. Isto tako održano je takmičenje iz kiraeta u jednoj kategoriji. Članovi komisije za kiraet su bili: Šaćir ef. Kobilica, predsjednik, Abduahmed ef. Ramljak, član i Salahudin ef. Maglić, član.

IMG_0993

U kategoriji testa općeg znanja prvo mjesto osvojio je Hasić Miralem iz mekteba Čatrnja, dok je iz kiraeta prvo mjesto osvojio Aldin Kovačević iz mekteba Dubrave I. Priznanje za ovogodišnje drugo mjesto u kiraetu pripalo  je Ajli Halilović iz mekteba Orahova. Prema veličini broja glasova iz svih kategorija na ovogodišnjem takmičenju za najuspješnijeg muallima izabran je Zejnil ef. Latifović iz džemata Dubrave I.

Pored takmičenja iz znanja, održan je turnir u malom nogometu između ekipa koje su činili džemati. U ovoj kategoriji takmičenja prvo mjesto je osvojila ekipa iz Čikula, dok drugo mjesto ekipa iz Dubrava II.

Po završetku takmičenja čestitalo se pobjednicima na uspjesima, kao i svim učesnicima takmičenja, koji su svi zajedno nagrađeni poklonima koje je obezbijedio Medžlis. Svim pobjednicima priznanja je uručio Ismet Raković, predsjednik Medžlisa, koji se obratio svim učesnicima i pohvalio organizatore i domaćina ovih susreta.

IMG_0983

Veliko zadovoljstvo takmičara vladalo je na licu svakog učesnika, bez obzira na rezultate pojedinaca gdje će ostati za uspomenu svima koji su bili prisutni i nada da će se, ako Bog da, ovakva druženja i u budućnosti nastaviti. 

(www.mizbosanskagradiska.com)