A+ A A-

Turnir na području Banjalučkog muftiluka

U organizaciji muftijstva Banjalučkog, a uz pomoć Medžlisa IZ Bosanski Brod i džemata Kolibe, u subotu 24. aprila 2010. godine organizovan je turnir u malom nogometu za polaznike mektebske pouke.  Na turniru su učestvovale ekipe iz svih medžlisa našeg Muftijstva. Turnir je izuzezno dobro organizovan i pripremljen tako da nije bilo tehničkih problema tokom održavanja turnira.

 Turnir-banja-luka

Muftija banjalučki Edhem ef. Čamdžić je na otvaranju turnira kazao da je uistinu radostan što se na jednome mjestu može vidjeti toliki broj polaznika mektebske pouke i da mu je drago što su se okupili kako bi kroz sport promovirali mekteb i njegove vrijednosti. Takođe Muftija je polaznike upozorio na lijepo ponašanje i fer play prilikom igranja utakmica.

Turnir je bio vrlo dinamičan i ekipe su iskazale veliku borbenost i želju za pobjedom. Iako rezultat nije bio u prvom planu možemo konstatovati da je pobjedila ekipa polaznika mekteba iz Bosanske Gradiške, drugo mjesto zauzeo je Ključ, a treća je bila ekipa Bosanskog Kobaša.

 Turnir-banja-luka-1

Nakon završenog turnira za polaznike mektebske pouke održani su turniri za imame Banjalučkog muftijstva u fudbalu, košarci i stonom tenisu. U fudbalu prvo mjesto zauzela je ekipa imama Kotor Varoša, koja je u finalnom susretu pobjedila kombinovanu ekipu imama Prnjavora i Ključa rezultatom 2:0, za treće mjesto su igrale ekipe Banja Luke i Bosanske Gradiške i uspješniji su bili banjalučani.. U košarci svoje predstavnike su imali samo MIZ Banja Luka i MIZ Kotor Varoš, a pobjedili su bili imami Kotor Varoša. Učešće na turniru u stonom tenisu tenisu uzelo je deset takmičara, a ponovo su bili najuspješniji imami Medžlisa Islamske zajednice Kotor Varoš koji su podjelili prva tri mjesta, tako je prvi bio Nijaz ef. Duzan, drugi Emir ef. Bilić, a treći Asmir ef. Skopljak.

 Turnir-banja-luka-2

Organizacija turnira je bila na najvišem nivou i doista se džemat Kolibe pokazao u najboljem svjetlu kao domaćin ovako značajnom okupljanju, posebna moramo istaći ulogu glavnog imama MIZ Bosanski Brod Adnan ef. Jusića koji je uveliko doprinio da sve protekne u najboljem redu. Takođe treba napomenuti da su ovom okupljnju prisustvovali svi glavni imami Banjalučkog muftiluka, većina imama i nekoliko predsjednika Medžlisa IZ.

Nijaz Duzan