A+ A A-

Muftija Grabus primio egipatskog ambasadora u Sloveniji

Ljubljana, 19. april 2010. godine, (MINAS) - U ponedjeljak, 19. aprila 2010. godine, muftija dr. Nedžad Grabus u svom uredu primio je egipatskog ambasadora u Ljubljani njegovu ekselenciju Ahmeda Farouka. 

P1030975

Ambasador Ahmed Farouk je u svoje ime i ime Arapske Republike Egipat čestitao muftiji dr. Nedžadu Grabusu za ponovno imenovanje na mjesto ljubljanskog muftije. Raduje se da će i u buduće imati priliku surađivati sa g. Grabusom. 

P1030974

U nastavku susreta ambasador Ahmed Farouk zanimao se za projekat izgradnje džamije u Ljubljani. Ponudio je svoju pomoć pri rješavanju tog već četrdeset godina starog projekta. Obećao je muftiji Grabusu da će sve učiniti što je u njegovoj moći kako bi pomogao napredak spomenutog projekta. Gospodin Ahmed Farouk predstavio je i projekat egipatskog Ministarstva vanjskih poslova u vezi sa obrazovanjem imama kojeg će izvoditi dva univerziteta Cambridge i El-Azhar. Muftija dr. Nedžad Grabus izrazio je svoje zadovoljstvo i spremnost da se i Islamska zajednica u Republici Sloveniji uključi u taj izuzetno važan  projekat. Muftija Grabus kazao je da muslimani sa ovog području imaju dugogodišnje iskustvo in suradnju sa El-Azharom. Zato je sretan da će se ta suradnja nastaviti i u budućnosti. Oba sagovornika složila su se da je to važan korak naprijed u pripremi imamskog kadra za obavljanje tog važnog posla, a posebno za Zapadu, odnosno u Evropi.