A+ A A-

Delegacija IPF-a u Zenici posjetila reisu-l-ulemu

Delegacija Islamskog pedagoškog fakulteta u Zenici je u utorak, 13. aprila 2010. godine, boravila u posjeti reisu-l-ulemi dr. Mustafi ef. Ceriću. Delegaciju su predvodili predsjednik Upravnog odbora Fakulteta muftija zenički mr. Ejubom ef. Dautović i dekan prof. dr Zuhdijom Adilović, a pored njih u delegaciji su se našli i prodekan za nastavu hfz. doc. dr. Halil Mehtić, prof. dr. Safvet Halilović i  doc. dr. Nusret Isanović.

delegacija-IPF-reis

Članovi delegacije upoznali su reisu-l-ulemu dr. Mustafu Cerića o budućim planovima razvoja Fakulteta, animiranju donatora za izgradnju zgrade Fakulteta, uspješno organizovanoj 3. Znanstveno - stručnoj konferenciji sa međunarodnim učešćem  „Sistem preveniranja socijalnog isključivanja mladih" i 1. Kongresa studenta socijalne pedagogije na kojem su učestvovali i studenti iz Slovenije, Hrvatske i Crne Gore.

Reisu-l-ulema je izrazio zadovoljstvo sa radom menadžmenta Islamskog pedagoškog fakulteta u Zenici na konstantnom razvoju postojećih odsjeka i predlaganju novih ideja.

Takođe je izrazio podršku aktivnostima koje se vode na izgradnji nove zgrade Fakulteta i veliko zadovoljstvo organizovanjem već tradicionalne  Znanstveno - stručne konferencije „Sistem preveniranja socijalnog isključivanja mladih" koja tretira značajna pitanja kojim je opterećena društvena zajednica.