Promo banner

A+ A A-

Halal forum na Zagrebačkom velesajmu

ZagrebMešihat Islamske zajednice u Hrvatskoj i Centar za certificiranje halal kvalitete kao najmlađa ustanova Mešihata, organiziraju, po prvi puta u Hrvatskoj, Halal forum u sklopu Međunarodnog sajma jela i pića na Zagrebačkom velesajmu koji će se održati u četvrtak 15.04.2010. godine s početkom u 10 sati. Kako je broj mjesta na Velesajmu ograničen i popunjen dio tako da će diskusija biti nastavljena na redovnoj tribini dr. Sulejman Mašović na kojoj će se prisutnima obratiti: prof. dr. Kadrija Hodžić, prof.dr. Mithat Jašić sa Univerziteta iz Tuzle, g. Amir Sakić - direktor Agencije za certificiranje halal kvalitete u BiH i doc. dr. Aziz Hasanović.

Za ovu prigodu urađeno je specijalno izdanje Journala i Pogleda sa autorima najeminentnijih poznavatelja iz ove oblasti na našim prostorima.

Cilj tribine je educirati i informirati o halalu kao Božanskoj normi življenja muslimana i odgovoriti na pitanje"Što je halal kvaliteta?".

Tribina je organizirana kako bi se zainteresirani upoznali sa kretanjima na svjetskoj halal pozornici te izgradili vlastiti odnos prema halalu kako bi uskladili svoj kulturu halala skladno Božjim normama i popravili kvalitetu halal življenja.

(www.islamska-zajednica.hr)