A+ A A-

Muftija zenički se susreo sa direktorom Zavoda za borbu protiv bolesti ovisnosti

Muftija zenički mr. Ejub ef. Dautović danas (12. 04. 2010. godine) u svom Uredu primio je direktora Kantonalnog zavoda za borbu protiv bolesti ovisnosti ZE-DO kantona dr. Ahmeda Čerima. Sastanak je upriličen povodom dogovora u vezi sa angažmanom imama koji bi kreirali i realizirali duhovnu terapiju liječenja od bolesti ovisnosti.

IMG_5726

Duhovna terapija, jedna od karika u savremenom pristupu i tretmanu ovisnosti, ima potencijal i može odigrati važnu ulogu u izgradnji i jačanju zdravih kapaciteta i potencijala kod pojedinca, a u cilju njegovog ozdravljenja i građenja zdravije ličnosti.

Osluškujući potrebe i zahtjeve klijenata, te prateći savremene svjetske i evropske trendove u liječenju ovisnosti, Kantonalni zavod za borbu protiv bolesti ovisnosti ZE-DO kantona uveo je duhovnu terapiju kao novi vid i kvalitet usluge u tretmanu svojih klijenata.

Imami angažirani na ovom projektu kreirat će i provoditi duhovnu terapiju i tretman uvažavajući terapijske zahtjeve, principe, standarde i ciljeve koje definiše stručni tim Zavoda.

Na sastanku je iskazana spremnost za nastavak uspješne saradnje Muftijstva zeničkog i Kantonalnog zavoda za borbu protiv bolesti ovisnosti.