A+ A A-

Rukovodioci Rijasetovih službi s predstavnicima medžlisa Muftijstva zeničkog

U okviru aktivnosti Pravne, Finansijsko-knjigovodstvene službe, Službe za odnose sa javnošću i Ureda za zekat Rijaseta Islamske zajednice u BiH, a u saradnji sa Muftijstvom zeničkim, u srijedu 07. 04. 2010. godine u hotelu ‘'Zenica'' u Zenici, održan je sastanak rukovodilaca pomenutih službi Rijaseta sa glavnim imamima, predsjednicima, sekretarima i knjigovođama medžlisa Islamske zajednice sa područja Muftijstva zeničkog.

IMG_5692

Na sastanku kojem je prisustvovao muftija zenički mr. Ejub ef. Dautović, Mensur Karadža, Rasim Kadrić, Ekrem Tucaković i Elnur Salihović su prezentirali i ponudili pojašnjenja u vezi sa normativnim aktima iz oblasti administrativno-pravnog i finansijsko-knjigovodstvenog poslovanja medžlisa Islamske zajednice, zatim nedavno usvojenog Protokola odnosa IZ sa medijima i Pravilnika o prikupljanju zekata i sadekatu-l-fitra.

Učesnici sastanka su putem konstruktivnih diskusija nastojali doći do najboljeg načina primjene pomenutih normativnih akata i dokumenata u praksi.

IMG_5685

Istog dana, muftija zenički mr. Ejub ef. Dautović upriličio je susret rukovodilaca pomenutih službi Rijaseta sa gosp. Husejinom Smajlovićem, načelnikom Općine Zenica i potpredsjednikom Sabora IZ u BiH i mr. Suadom Isakovićem, uglednim zeničkim privrednikom i članom Sabora IZ u BiH.