A+ A A-

Teslić: Sadnja voća na vakufskoj parceli

U petak, 17. rebiu-l-ahira 1431. h.g., odnosno 02. aprila 2010. godine, na vakufskoj parceli u džematu Hranković - Medžlis IZ Teslić, obavljena je sadnja jabuka, krušaka i ašlama.

IMG_5554

Sadnju voća na pomenutoj vakufskoj parceli izvršili su muftija zenički mr. Ejub ef. Dautović, glavni imami medžlisa IZ Muftiluka zeničkog: mr. Jakub ef. Salkica, Izet ef. Efendić, Izudin ef. Kruško, mr. Fuad ef. Omerbašić, Bajro ef. Džafić i Mirza ef. Zolota, sekretar Muftijstva zeničkog Edin Kavazović i član Sabora IZ u BiH gosp. Hidajet Purak, zajedno sa džematlijama džemata Hranković i članovima ekološke sekcije koja djeluje pri Medžlisu IZ Teslić. Sadnice je donirao gosp. Hidajet Purak, član Sabora IZ u BiH.

IMG_5581

Projekat sadnje voća na vakufskoj parceli u Hrankoviću, u okviru kojeg je zasađeno 120 sadnica jabuke, kruške i ašlame, samo je jedan u nizu projekata koje realiziraju ekološke sekcije pri mektebima na području Muftiluka zeničkog, koje su formirane na osnovu Odluke Savjeta Muftiluka zeničkog.

U okviru posjete Medžlisu IZ Teslić muftija zenički i glavni imami klanjali su džuma-namaz i održali hutbe u pet džemata: Hranković, Stenjak, Ružević, Barići i Gomjenica.