A+ A A-

Ankara: Susret crnogorskog i turskog reisu-l-uleme

Reis Islamske zajednice u Crnoj Gori Rifat Fejzić jučer (30.03.2010. godine) se susreo sa reisom Islamske zajednice Turske Ali Bardakogluom u centrali Islamske zajednice Turske u Ankari. U srdačnom i prijateljskom razgovoru reis Islamske zajednice u Crnoj Gori Rifat Fejzić se zahvalio reisu Bardakoğluu na podršci i razumijevanju koje Islamska zajednica Turske pruža Islamskoj zajednici u Crnoj Gori.

reis-cg-tur-ankara

Tema razgovora je bila funkcionisanje Medrese u Podgorici, izgradnja učeničkog doma (internat), s obzirom da postojeći kapaciteti nisu dovoljni, izgradnja vakufskih stanova za kadrove Medrese u Podgorici, pomoć u izgradnji džamija u Crnoj Gori i drugih stvari koje su važne za Islamsku zajednicu u Crnoj Gori.

Reis Bardakoğlu je izrazio zadovoljstvo saradnjom koju ima sa Islamskom zajednicom u Crnoj Gori, rekavši da u potpunosti podržava integritet i sve projekte koje Islamska zajednica u Crnoj Gori sprovodi. Oko gore navedenih projekata, izrazio je svoju spremnost uključenja i pomoći svoje Islamske zajednice kako bi došlo do realizacije projekata Islamske zajednice u Crnoj Gori. Veoma srdačan i prijateljski razgovor nastavio se i na posebnom, svečanom ručku kojeg je reis Bardakoğlu u prisustvu svojih saradnika priredio za goste iz Crne Gore. U pratnji reisa Fejzića bili su član Mešihata Islamske zajednice u Crnoj Gori i Glavni imam iz Rožaja Ernad ef. Ramović, te član Sabora Islamske zajednice u Crnoj Gori Redžep ef. Murić.

(www.monteislam.com)