Logo

PONOVO POKRENUTE TRIBINE MEDŽLISA IZ VISOKO

  • Published in
  • Kategorija: (Arhiva) Aktuelnosti
  • Štampa
     Nakon pauze koja je uslijedila iz nepoznatih razloga Medžlis Islamske zajednice Visoko ponovo je pokrenuo tradicionalno dobro posjećene tribine na kojima se posjetiocima obraćaju naši poznati alimi.

     Prvi u novom ciklusu, kako je to i najavio glavni imam MIZ Visoko Ibrahim ef Hadžić, bio je uvaženi hafiz Husein ef Čajlaković, koji svojim iskrenim nijetom i govorom potvrđuje već davno poznatu tezu da riječi izgovorene iz srca govornika putuju direktno u srca slušalaca, čime se stvara veoma dobra atmosfera i prilika da se slušajući predavača obnovi već zaboravljeno ili pak nauči ono što se nije ni znalo.

     Šerefuddin- Bijela džamija u Visokom bila pretijesna da primi sve posjetice, a hafiz Čajlaković za ovu priliku počastio je prisutne sa komentarom hadisa Allahovog Poslanika s.a.v.s. o deset predznaka Sudnjeg dana, uz svaki ističući tako ilustrativne primjere da je i najneupućenijem moralo biti jasno o čemu se govori.

tribina-visiko  

     Kako obično biva, kad je u pitanju ders ovog alima, po završetku dersa prisutni ne vjeruju da je kraj te tako ostaju i dalje sjediti mirni očekujći još, što sigurno ide u prilog organizatorima skupa da su odabrali pravu osobu.

     Tribine će se redovno održavati svakih petnaest dana, srijedom, nakon jacije namaza i vjerovati je da će posjetioci imati priliku ¨uživo¨ čuti i vidjeti one koje vole da slušaju i čija pisana djela vole da čitaju.

Senad Goralija

Template Design © Joomla Templates | GavickPro. All rights reserved.