Logo

MRV: UČINIMO SVE ŠTO JE MOGUĆE DA SE TRAGEDIJE NE BI PONAVLJALE

  • Published in
  • Kategorija: (Arhiva) Aktuelnosti
  • Štampa
mrv     Povodom nasilja koje je za posljedicu imalo smrt Denisa Mrnjavca preminulog od posljedica uboda nožem Izvršni odbor Međureligijskog vijeća izražava žaljenje i zabrinutost zbog sve češćih izljeva nasilja u kojima, nažalost prednjače maloljetne osobe.

     "Vijeće žali zbog činjenica da su putnici u tramvaju - odrasle osobe ostali nijemi i bez odgovarajuće reakcije, da nisu pružili pomoć napadnutom srednjoškolcu. Ponosni smo na naše sugrađane koji su se odazvali i darovali krv u cilju pokušaja spašavanja života nesretnog mladića. Jučerašnju nastavu, Denisov razred proveo je u šoku, uz zapaljenu svijeću, pred slikom svog tragično preminulog kolege", navodi se u saopćenju.
     Izvršni odbor Međureligijskog vijeća izražava iskreno saučešće Denisovoj majci, rodbini, razrednici i školskim kolegama.
     "Saučešće izražavamo i porodicama tragično preminule Ljubice Spasojević i Samira Delića koji su također bili žrtve brutalnog nasilja u našem gradu. Pozivamo predstavnike vlasti, građane i sve institucije sistema i druge institucije da učinimo sve što je moguće kako se ovakve ili slične tragedije ne bi ponavljale", navodi se u saopćenju.

Template Design © Joomla Templates | GavickPro. All rights reserved.