Logo

LATIĆ UPUTIO PISMO AJATULAHU HAMNEIJU

  • Published in
  • Kategorija: (Arhiva) Aktuelnosti
  • Štampa
NBS_logo1     Predsjednik Narodne bošnjačke stranke (NBS) Nedžad Latić uputio je pismo ajatulahu Sejjidu Aliju Hamneiju, lideru Islamske Republike Irana.

     U pismu ga moli da iskoristi svog ugled i utjecaj u svijetu, posebno u islamskim zemljama i zemljama tzv. trećeg svijeta, kako bi neke od njih poput Rusije i Kine prestale s podrškom nacionalističkim liderima iz Beograda i Banje Luke, koji svojom politikom žele destabilizirati političke odnose u BiH i ugroziti mir.
     U pismu upućenom putem Ambasade Irana u Sarajevu predsjednik NBS-a iskazuje zabrinutost za poziciju Bošnjaka u BiH i Srbiji, s obzirom na to da su nakon smrti Alije Izetbegovića ostali bez političke podrške i nesebične pomoći mnogih islamskih zemalja.
     Također, Latić je pozvao ajatulaha Hamneija da se zauzme za obnavljanje prijateljskih odnosa sa svim islamskim zemljama.
     U pismu se navodi da je međunarodna zajednica nanijela dosta nepravde prema Bošnjacima te izražava bojazan od drugih nepravdi kao što je bio pokušaj nametanja nepravednih amandamna na Ustav BiH.

(Fena)

Template Design © Joomla Templates | GavickPro. All rights reserved.