A+ A A-

Čelić: Kurs sufare u džemata Brnjik

Početkom mjeseca Ramazana ove godine u džematu Brnjik, Medžlis Islamske zajednice Čelić počeo je kurs sufare i učenja Kur’ana sa tedžvidom za muškarce i žene starije dobi a koje je podučavao imam ovog džemata. Imam ovog džemata je Avdija ef. Ramić koji je pored velike podrške osigurao i veoma lijepe uvjete za rad. Tokom spomenutog kursa polaznici su imali priliku slušati korisna predavanja, a sve s ciljem afirmisanja lijepih, inspirativnih i pozitivnih misli i ideja, tako da su ova druženja imala višestruki značaj.

Kao nagradu za uloženi trud i upornost 17 polaznika kursa od kojih je 12 uspješno završilo, od Medžlisa Islamske zajednice Čelić su dobili svjedodžbe o završenom kursu i po jedan primjerak Kur'ana. U ovom vremenu kad se, nažalost, većina naših džematlija prepustila modernizmu i gledanju kojekakvih serija i serijala na televiziji, kad je došlo do velike krize morala u našem okruženju, ove vrijedne džematlije su pokazale kako se slobodno vrijeme može korisno potrošiti.

Kurs sufare je i dalje otvoren za sve koji žele da savladaju ovo gradivo kao i kurs učenja Kur’ana dva puta sedmično u prostorijama ovog čelićkog džemata, jer, kako ističu u ovom džemat, „želja nam je da sve one koji žele mogu da uče sufaru kao i sam Kur’an. Kurs se održava dva puta sedmično u navedenom džermatu.

Kurs mujezinluka

Tokom učenja kur`anskog pisma, kod ovih vrijednih džematlija javila se želja i za učenjem samog načina mujezinjenja pa tako treba napomenuti da je kurs mujezinluka u ovom vremenu uspješno položilo i četvero muškaraca koji su savladali mujezinluk i sada povremeno mujezine u džematu Brnjik.

  • 0101