Promo banner

A+ A A-

Olovo: Iftar sa povratnicima u Gurdićima

Na veliko zadovoljstvo i oduševljenje povratnika na svoje, tokom agresije porušeno, popaljeno a sada obnovljeno i oživljeno ognjište aktivisti  fondacija Izvor nade su prpremili, dostavili i zajedno iftarili sa dzematlijama džemata Gurdići.

zaj-ift-gur-olo-07-2014-1

 Naime, u mjesecu ramazanu ove godine u prostorijama mekteba je organizovan iftar za oko trideset musafira ispred pomenute fondacije i preko pedeset dzematlija, domaćina, gdje su  zajedno iftarili, družili se i ibadetili jednu noć. Ovo mjestu  je na granici sa manjim bosanskohercegovačkim dijelom, a  u sastavu je MIZ-a Olovo.

Glavni imam Esad ef. Pepić je govorio o značaju mjeseca posta i svako dobro djelo se mnogostruko nagradjuje a post i hizmet drugima na poseban način Uzvišeni  vrednuje na oba svijeta. Ispred Fondacije obratio se Mirnes Tanjić rekavši da preko pedeset mjesta širom naše domovine na ovakav način  obiđu u toku mjeseca ramazana.  Tokom  godine članovi Fondacije nastoje obići, naročito povratnčka i druga mjesta i pružiti pomoć u obrazovanju stipendirajući mnogo učenika i studenata kojima je obezbjeđeno besplatno stanovanje u domovima ove Fondacije  a kojih ima u mnogo bosanskohercegovačkih gradova.

Imam-hatib u džematu Gurdići Ibrahim ef. Mehić  se u ime domaćina zahvalio, glavnom imamu na posjeti i fondaciji Izvor nade koji su na praktičan način pokazali kako treba djelovati na putu Uzvišenog Gospodara.