A+ A A-

Završni ispiti u mektebima MIZ Gornji Vakuf

Na nivou Medžlisa IZ Gornji Vakuf su 11, 17. i 18. maja 2014. godine provedeni su 6. po redu završni ispiti. U radnoj atmosferi, komisija u sastavu: Enes ef. Omerović, glavni imam, Izet ef. Zorlak , član i Admir ef. Malanović, član, ispitali su djecu po razredima, od I do VIII razreda.

Po planu i programu Medžlisa IZ Gornji Vakuf djeca su odgovarala iz sljedećih oblasti: Akaid, Ahlak, Ibadat, povijest islama i Kiraet (učenje kur`anskih sura napamet). Interesantno je bilo slušati djecu kako odgovaraju na postavljena pitanja, posebno najmlađe polaznike mektebske nastave od I do III. razreda. Želimo izraziti zadovoljstvo zbog uspješno realiziranih ispita i spoznaje da naši vrijedni imami rade u mektebima te da prenose korisno znanje našoj djeci. Svakako, uvjek može bolje i efikasnije, jer učiti i poučavati sebe i druge, to treba biti zadača svih odgovornih i čestitih ljudi.

Ovogodišnjim ispitima pristupilo je 650 djece u 16. mekteba, 350. djece u ovoj mektebskoj godini je učilo u časnom Kur`anu a kur`ansko pismo- sufaru pohađa 296 djece.

- Ovom prilikom se želimo iskreno zahvaliti vrijednim muallimima, našoj čestitoj djeci i njihovim roditeljima na trudu i podršci u ovom vrijednom i hajirli poslu. Najbolji savjet svim roditeljima ostavio je Muhammed a.s. rekavši u jednom hadisu: „ Najbolje što roditelj može ostaviti svome djetetu u nasljedstvo jeste lijep islamski odgoj“, poručili su iz Medžlisa IZ Gornji Vakuf.

  • 0101