Logo

U Čaršijskoj džamiji Kiseljak proučen Centralni mevlud za žene

  • Published in
  • Kategorija: (Arhiva) Aktuelnosti
  • Štampa

U subotu 31.05.2014 godine, u Čaršijskoj džamiji u Kiseljaku, upriličen je Centralni mevlud za žene u organizaciji Općinske organizacije „Fatma“ SDA Kiseljak i Asocijacije žena Medžlisa Islamske zajednice Kiseljak. U ime organizatora Mevludski program je otvorila i prisutne poselamila predsjednica OO „Fatma“ SDA Kiseljak, Nerimana Čeho.

Gost predavač koja je prigodnim predavanjem počastila prisutne je mr. Kenele Zuko, predsjednica Asocijacije „Fatma“ Bosne i Hercegovine. Predsjednica Kenela govorila je na temu „Aktivnost žene u društvu“, te se istoj najtoplije, ovim putem još jednom, iskreno zahvljujemo što nas je počastila svojim dolaskom, te svojim obraćanjem obogatila naš mevludski program i na najbolji mogući način poslužila kao primjer kako se aktivirati i pomoći društvu. Mevludski program su izvele članice Asocijacije žena Medžlisa IZ Kiseljak na čelu sa muallimom Dervišom Emšo.

 Asocijacija žena MIZ Kiseljak i OO „Fatma“ SDA Kiseljak zahvaljuje se svima koji su na bilo koji način doprinijeli uspješnoj realizaciji mevludskog programa, a posebno se zahvaljuje na materijalnoj podršci OO SDA Kiseljak, na čelu sa predsjednikom hfz. Benisom Topalovićem, Medžlisu IZ Kiseljak na čelu sa predsjednikom Medžlisa Admirom Čeho i glavnim imamom Emirom-ef. Pajt , te mjesnom imamu hfz. Seadu ef. Babaluku, predsjedniku Džematskog odbora Kiseljak Nuriji Dželilu, g-dinu Muji Nuhiću i Senadi Selman. Isto tako posebno se zahvaljujemo na doprinosu uspješne realizacije ovog događaja našim vrijednim djevojkama, članicama Asocijacije žena „Fatma“, Merhunisi Čeho, Aidi Pamić, Almini Topalović, Sumeji Litrić i Mersihi Mujić. Općinski odbor Asocijacije „Fatma“ Kiseljak poziva sve zainteresovane žene i djevojke, da se uključe u istu, te da se kroz druženje i aktivno članstvo dodatno obrazuju i prošire svoje znanje i svoj život učine bogatijim u pogledu moralnih vrijednosti, kulture i načina života.

Nerimana Čeho

  • 0000

Template Design © Joomla Templates | GavickPro. All rights reserved.