A+ A A-

U džematu Helsingborg održano večer Kur´ana

U subotu, 12. aprila 2014. godine, u gradu Helsingborg u Švedskoj održano je Večer Kur´ana. Na ovoj izuzetnoj manifestaciji prisustvovao je veliki broj džematlija iz Helsingborga, ali i drugih gradova Švedske. U ime Džemata domaćina voditelj programa bio je agilni mladi imam Nezir-ef. Špiodić, a u programu su učestvovali imami bošnjačkih džemata u Švedskoj: Benjamin-ef. Dučić, Nesib-ef. Makić, Almedin-ef. Spahić, Elvedin-ef. Bešlija, Adnan-ef. Hodžić i hafiz Jusuf-ef. Horozović.

Na kraju programa skupu su se obratili glavni imam Islamske zajednice Bošnjaka u Švedskoj Idriz-ef. Karaman i poseban gost za ovu priliku iz Bosne i Hercegovine hafiz Alija-ef. Rahman, imam džamije kralja Fahda u Sarajevu. Hafiz Rahman prisutne je počastio i učenjem nekoliko odlomaka iz Kur`ana.

Vidno je bilo raspoloženje na licima prisutnih dok su uživali u prelijepim glasovima izvođača. Bilo je i suza, a poseban ugođaj bilo je nadahnto predavanje hafiza Rahmana, u kojem je govorio o veličini i značaju Kur`ana u našem životima.

Nakon programa nastavljeno je druženje u prostorija Džemata, uz obilatu večeru, koju su pripremile vrijedne ruke članica Aktiva žena Džemata.

Bilo je ovo večer za nezaborav. Prvo u ovom Džematu, ali, kako reče Nezir-ef., ne i posljednje, jer će ovo, ako Bog da, prerasti u jednu lijepu tradiciju.

I.K.

  • 0101