A+ A A-

MIZ Jajce: Posjeta mektebu Vinac i stogodišnjaku Ibrahimu Karagi na Dan nezavisnosti BiH

U subotu, 01. marta 2014. godine, glavni imam Medžlisa IZ-e Jajce Zehrudin ef. Hadžić, načelnik općine Jajce g-din Edin Hozan, šejh Ramiz ef. Bećirović i Amel ef. Aganović, posjetili su mekteb Vinac, u kojem mektebsku pouku predaje Alija ef. Keško, te prisustvovali historijskom času u povodu Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine.

miz-jaj-03-2014-1

 

Prisutnim mekteblijama obratili su se glavni imam i načelnik, poselamili prisutne polaznike mekteba, zaželili im uspjeh u radu kao i dobar uspjeh na predstojećem mektebskom takmičenju iz općeg znanja i kiraeta, kao i u sportskim disciplinama na mektebskoj olimpijadi.

Nakon posjete mektebu Vinac uputili su se prema naselju Kasumi, nadomak Vinca, gdje su posjetili Ibrahima Karagu koji na Dan nezavisnosti (01.03.2014.) puni sto (100) godina. Prisutni  su zaželili Ibrahimu svako dobro, te ga upitali o životu prije i sada? Ibrahim Karaga je odgovorio da se vremena mijenjaju, i da je on tokom svoga života svakako živio i svašta prometnuo preko svojih leđa. Ibrahim je naglasio da je do prije mjesec dana mogao hodati bez problema. Sada ga noge bole, te teže ustaje, ali hvala Allahu nije pao na bolesničku postelju.