A+ A A-

U džematu Pritoka održana Večer Kur'ana

U sklopu manifestacije „U njemu je divan uzor“ koja se svake godine tradicionalno održava povodom mjeseca Mevluda, Medžlis IZ-e Bihać je organizovao Večer Kur'ana na kojoj su učestvovali najbolji krajiški učači.

„Večeras smo našim građanima još više željeli približiti ličnost posljednjeg Božijeg Poslanika kroz učenje Kur'ana i nadamo se da su prisutni uživali u milozvučnom učenju naših učača“ kazao je glavni imam Mensur ef. Ćehić.

Nakon toga je proučen tevhid kojeg je vodio Adis ef. Skalić, te odlomci iz Kur'ana i kaside u izvedbi hora u kojem su učestvovali Sinanudin ef. Bajrić, Naim ef. Hamzabegović, Amir ef. Jusić, Jasmin ef. Bajraktarević i Edin Fajković. Zatim se vazom i nasihatima obratio bihaćki muftija Hasan ef. Makić, koji je istakao značaj Kur'ana u životu muslimana i njihovu potrebu za svakodnevnim druženjem s njim.

„Trebamo biti svijesni vrijednosti Kur'ana, koji treba da zauzme posebno mjesto u našim srcima, jer je on božiji govor kojeg treba poštovati i proučavati“ istakao je muftija Makić u svom obraćanju.

Na kraju se, imam džemata Pritoka, Izet ef. Rekanović zahvalio prisutnim što su svojim dolaskom uveličali ovaj događaj, posebno Medžlisu IZ-e Bihać na ukazanom povjerenju da njima, kao najmlađem džematu na području Medžlisa Bihać ukažu čast da se ovaj najodabraniji događaj manifestacije održi upravo u njihovoj džamiji.

Fahrudin Vojić

  • 0101