Promo banner

A+ A A-

Nova 1435. h.g. u džematu Hadžići

Ove godine, džematski odbor džemata Hadžići, odlučio se da novu 1435. h.g. dočeka na malo drugačiji način. Za razliku od prošle godine, kada je bila upriličena podjela paketića djeci koja pohađaju mektebsku nastavu, ove godine je odlučeno da se nova hidžretska godina obilježi projekcijom filma "Pod zastavom Muhammeda s.a.v.s.",  i stonoteniskim turnirom za omladinu svih džemata koji egzistiraju na općini Hadžići, kao i za omladinu susjednih općina.

hadzici-nova1

U noći 3.11.2013., iza akšam namaza, zainteresovani za projekciju filma uputili su se prema kultrunom centru koji se nalazi u krugu džamije, kako bi se svi zajedno prisjetili kroz šta je sve naš Poslanik, Muhammed a.s., morao proći, kako bi  dostavio Allahovu dž. š., objavu te kako bi izgradio iskrenu i snažnu zajednicu muslimana.

Prije projekcije filma, obratio se imam džemata Hadžići, Hazim ef. Emšo, prigodnim vazom, na kojem je između ostaloga ukazao na pouke i poruke hidžre te svim prisutnim zaželio mnogo uspjeha u novoj 1435. h. g.

Drugi dio večeri, tačnije iza jacije namaza, uveličao je turnir u stonom tenisu pod pokroviteljstvom stonoteniskog kluba "Ormanj", kojim predsjedava gosp. Mehmed Hrnjić. Koristim priliku da se iskreno zahvalim predsjedniku upravnog odbora stonoteniskog kluba gosp. Hrnjiću, koji nam je pomogao da ovaj turnir bude na zaista visokom nivou. A tome u prilog ide i činjenica da nam je obezbijedio sudije, brojače, zapisnike, kompletan koncept turnira, kao i diplome i medalje za najbolje. Uzimajući u obzir pojavu većeg broja igrača od predviđenog, teško da bi se snašli bez umijeća profesionalnog trenera, kao što je gospodin Hrnjić te mu na tome još jednom srdačno zahvaljujemo.

hadzici-nova2

Na kraju su uslijedile i dodjele diploma i medalja za najbolje, kao i pehar kojeg je obezbijedio džematski odbor za najboljeg te večeri. Pobjednici turnira bili su: 1. Avdo Hrnjić, 2. Ismir Nukica, 3. Izet Adilović i 4. Suad Babić.

Diplome su uručili predsjednik džematskog odbora Musto'o Mukerem i Aldin ef. Adilović te na taj način krunisali ovu mubarek večer na najbolji mogući način.

Nadamo se da će ovaj turnir u stonom tenisu u Hadžićima postati tradicija, te da ćemo ako Bog da naredne godine uz pomoć pomenutog STK "Ormanj" uspjeti ugostiti učesnike iz cijelog Medžlisa IZ-e Sarajevo.

 

Aldin Adilović