A+ A A-

Mektebska razglednica iz Siska

Draga djeco, dobro došli u mekteb, mjesto gdje učimo o našoj vjeri, mjesto gdje se igramo, zabavljamo, družimo, sklapamo prijateljstva, razgovaramo o svemu što nas muči, mjesto koje nas oplemenjuje, priprema za životne izazove…bile su uvodne i pozdravne riječi našeg imama okupljenoj djeci ispod džamijskog sazrelog grožđa koja su svojim izrazima lica i riječima kazala kako su poželjela mekteb i radovali se njegovom početku.

mek-razg-sisak-09-2013-1

A prvi mektebski dan je nešto posebniji i drugačiji. Naše muallime su kreativno uljepšale dvorište Medžlisa koje je bilo u znaku dobrodošlice mektebskim polaznicima i onima koji su to tek postali od subote tako da je netko od djece priupitao: “Jel ovo neki party”? aludirajući na blještavilo balona, grickalice, slatkiše i sokove poredane na stolovima, a naš odgovor je bio: “Da, to je mektebski party za dobrodošlicu svima vama”!.

Nakon degustacije, mektebski polaznici su imali prvi mektebski dan  slobodne aktivnosti koje su iskoristili da poigraju “graničara” iza džamije na zelenoj površini, a to vrijeme muallime su iskoristile kako bi formirale mektebski raspored za novu mektebsku godinu.

SVIM NAŠIM (NOVOPEČENIM) POLAZNICIMA MEKTEBSKE NASTAVE, MUALLIMAMA I RODITELJIMA  ČESTITAMO NOVU MEKTEBSKU GODINU SA DOVOM I ŽELJOM DA BUDE HAJIRLI, PLODNOSNA, SA MNOGO ZNANJA I KVALITETNIH REZULTATA. Amin.

A sada slike koje govore više od riječi…

  • 0101