A+ A A-

U Tešnju obilježena mubarek noć "Lejletu-l-kadr"

U subotu, 03.08.2013. godine, obilježena je 27. noć ramazana i na području Medžlisa IZ-e Tešanj, koja se prema Takvimu Rijaseta IZ-e u BiH obilježava kao mubarek noć "Lejletu-l-kadr".

lk-tes-08-2013-1

Centralna manifestacija za područje Medžlisa IZ-e Tešanj tradicionalno je održana u Čarši džamiji i na Trgu Gazi Ferhad-bega u Tešnju.

Nakon klanjanja teravih-namaza u prepunoj Čarši džamiji u Tešnju, koju je imamio hafiz Hasan Kömürcü, musafir iz Turske, predavanje je održao mr. hfz. Senaid Zajimović, direktor Vakufske direkcije, koji je prisutnim džematlijama govorio o ljepotama Kur'an-i-kerima.

lk-tes-08-2013-2

Nakon teravih-namaza i održanog predavanja na Trgu Ferhad-bega učenice medresa su učenjem ilahija otvorile program "Pustite unutra svjetlo Lejle-i-kadarske noći".

Pored učenica medresa u navedenom programu učestvovali su i hfz. Ahmed ef. Bukvić, imam Hamzi-begove džamije u Tešnju, te hafiz Hasan Kömürcü, musafir iz Turske, koji mjesec ramazan provodi na području Medžlisa IZ-e Tešanj.

lk-tes-08-2013-3

Na kraju programa Lejle-i-kadarsku dovu proučio je mr. Fuad ef. Omerbašić, glavni imam Medžlisa IZ-e Tešanj.

U okviru obilježavanja mubarek noći "Lejletu-l-kadr" u mnogim džematima na području Medžlisa IZ-e Tešanj klanjan je i nafila-namaz, na kojem je zabilježen veliki odziv džematlija.

lk-tes-08-2013-4

(www.miztesanj.ba