A+ A A-

U Tesliću obilježena Noć Bedra

Dana 24.07.2013. godine, u teslićkom džematu Stenjak obilježena je 17. noć ramazana, koja se po Takvimu Rijaseta IZ-e u BiH, obilježava kao Noć Bedra, a 17. dan ramazana kao Dan povratničkih džemata.

lb-tesl-07-2013-1

Nakon teravih-namaza koju je imamio hafiz Hasan Kömürcü, musafir iz Turske, proučen je mevlud, u kojem su učestvovali i polaznici mektebske nastave iz džemata Stenjak.

Nakon proučenog mevluda, riječi dobrodošlice prisutnima je uputio imam u džematu Stenjak Sifet ef. Hadžić, a prisutnima su se obratili i glavni imam Medžlisa IZ-e Teslić Džafer ef. Gračić, glavni imam Medžlisa IZ-e Tešanj mr. Fuad ef. Omerbašić, u svojstvu izaslanika muftije zeničkog, te Sadudin ef. Tutnjić, nekadašnji glavni imam Medžlisa IZ-e Teslić.

lb-tesl-07-2013-2

Na navedenom mevludskom programu prisutni su bili i predsjednik IO Medžlisa IZ-e Teslić gosp. Mujo Zukanović i predsjednik IO Medžlisa IZ-e Tešanj gosp. Zehrudin Kruško.

Izaslanik muftije zeničkog mr. Fuad ef. Omerbašić u svom obraćanju govorio je o poukama i porukama Bedra, prilikom čega je posebno naglasio važnost predstojećeg popisa stanovništva.

Nakon proučenog mevluda gosti i prisutne džematlije nastavili su druženje u prelijepom ambijentu džamijske kiraethane.

(www.miztesanj.ba)