A+ A A-

Ramazanski koncert u Kiseljaku

Po prvi put u organizaciji Medžlisa islamske zajednice Kiseljak, organizovana je predramazanska manifestacija, kao dobrodošlica najdražem gostu muslimana, mjesecu Ramazanu. Manifestacija je priređena 06. jula 2013. godine, sa početkom u 19:30 h, u dvorani Srednje škole u Kiseljaku.

ram-konc-kis-07-2013-1

Program je obogaćen raznovrsnim sadržajima. Manifestaciju je ašeretom započeo imam Čaršijske džamije u Kiseljaku, hfz. Sead ef. Babaluk. Program je vodila Merjem Berbić. 

Hor imama Medžlisa islamske zajednice Kiseljak prisutne je počastio učenjem ilahija, a učešće u izvedbi ilahija i sevdalinki uzela je Ilma Karahmet, koja ima 14 godina, kao i velike uspjehe iza sebe i pobjede na različitim takmičenjima.

Nakon vjerskog programa, uslijedilo je nekoliko tački koje su izveli članovi Kulturno – umjetničkog društva u Kiseljaku, koji su zaista zadivili publiku.

Glavni imam Medžlisa islamske zajednice Kiseljak, prof. Emir ef. Pajt, obratio se prisutnim, uputio čestitke povodom nastupajućeg Ramazan – i – šerifa. Uputio je nekoliko poruka bitnih za predstojeće mubarek dane i zahvalio se svima koji su na bilo koji način podržali ovu manifestaciju, a posebno načelniku općine Kiseljak, gosp. Mladenu Mišuriću – Ramljaku, zatim predsjedniku Medžlisa islamske zajednice Kiseljak, gosp. Admiru Čehi i kolegama imamima. Glavni imam je istakao da je ova manifestacija poklon džematlijama povodom nastupajućeg mjeseca Ramazana.

Na kraju je Abdusamed Šljivar milozvučnim glasom proučio ašere, a Hamza ef. Berbić dovu.

Želimo vam sretne i hajirli predstojeće mubarek dane!

Mirza Bilić