A+ A A-

Novi imam u tuzlanskom džematu Krojčica

U džematu Krojčica od 1.7.2013. godine dužnost imama, hatiba i muallima preuzeo je Muhamed ef. Mehmedović. 

U prisustvu velikog broja džematlija, u četvrtak, 27.06., upriličena je svečanost kojoj je  prisustvovao glavni imam Medžlisa Islamske zajednice Tuzla hafiz Ahmed-ef. Huskanović. Prof. Huskanović zahvalio se dosadašnjem imamu džemata Krojčica hafiz Merim-ef. Đuloviću na predanom radu i zaželio mu mnogo uspjeha u daljem radu na mjestu imama Turali-begove džamije u Tuzli. Džematlijama je poručio da nastave sa međusobnom saradnjom i unapređenjem džemata kako su to činili i do sada, kazavši kako je siguran da će Muhamed-ef. Mehmedović odgovorno i predano obavljati svoju dužnost.

nov-im-kroj-tuz-06-2013-1

Za novog imama u džematu Krojčica postavljen je prof. Muhamed-ef. Mehmedović koji se zahvalio na ukazanom povjerenju uz molbu dragom Allahu dž.š. da mu pomogne u njegovom radu. Muhamed-ef. Mehmedović, kraći period, obavljao je dužnost imama Bijele džamije u Srebrenici i v.d. gl. imama MIZ Srebrenica,  bio je imam u džematu Drinjača, MIZ Zvornik i vjeroučitelj u nekoliko škola. Završio je Behram-begovu medresu u Tuzli, nakon toga i Fakultet islamskih nauka u Sarajevu a trenutno je na postdiplomskom studiju na ovom fakultetu.

Hafiz Merim-ef. Đulović zahvalio se svim džematlijama na podršci tokom rada, kao i članovima džematskog i građevinskog odbora. „Zamolio bih vas da novom imamu pomognete u njegovom radu. Za sedam godina i deset mjeseci, koliko je je prošlo od mog dolaska u ovaj džemat, uradili smo puno. Svi ti uspjesi rezultat  su našeg zajedničkog rada.“ – kazao je hafiz Đulović.

nov-im-kroj-tuz-06-2013-2

 

Džematlije džemata Krojčica, u znak zahvalnosti, dosadašnjem imamu uručili su prigodan poklon. Najbolji polaznici mektebske nastave iz ovog džemata zajedno sa džematlijama i imamom, nedavno su imali priliku boraviti u Sarajevo a prvo mjesto koje su tom prilikom posjetili bilo je šehidsko mezarje Kovači.

Amina Đulović