A+ A A-

Ekskurzija polaznika prijedorskih mekteba u Zagreb

zag-eksNajbolji polaznici mekteba Medžlisa Islamske zajednice Prijedor, zajedno sa svojim muallimima, u srijedu, 19. 06. 2013./10.ša'ban 1434.  posjetili su Zagrebačku džamiju odnosno Islamski centar. Prije toga su na Maksimiru uživali u raznolikosti zagrebačkog ZOO. U Zagrebačkoj džamiji su obavili podne namaz sa džematlijama, obišli prostorije Islamske gimnazije, Omladinske prostorije sa amfiteatrom za mlade, spomen prostor stare i prve Zagrebačke džamije te su od strane Mersad ef. Kreštića bili upoznati o aktivnostima Islamskog centra.

Posebno je zanimljiv i drugima za primjer rad s omladinom i mektebskom djecom pri čemu npr. Islamski centar svakog polaznika mekteba poslije mektebske nastave počasti ćevapima. Islamski centar je i naše mektebske polaznike počastio limunadom i ćevapima, na čemu im se iskreno zahvaljujemo i molimo dragog Allaha dž.š. da im ukabuli i nafaku uveća.

Na kraju su polaznici mekteba sa svojim muallimima obišli i spomen obilježje šehidima Bošnjacima domovinskog rata u Hrvatskoj i proučili im Fatihu. Pred polazak kući posjetili su i veliki trgovački centar „Arena“.

  • zag-ekszag-eks