A+ A A-

Završni ispiti na nivou Medžlisa IZ Gornji Vakuf

zav-isp-gvVeć četvrtu godinu za redom na nivou medžlisa IZ Gornji Vakuf se održavaju  završni ispiti u svim mektebima. Komisija na čelu sa glavnim imamom obilazi sedamnaest mekteba i na osnovu plana i programa mektebske nastave ispituje djecu mektebsko gradivo.

Želimo istaći da su i ove godine u toku mjeseca maja, uspješno provedeni završni ispiti u svih mektebima. Djeca koja pohađaju mekteb pokazala su zavidno znanje iz oblasti Akaida, Fikha, Ahlaka i Historije islama. U 2012./2013. mektebskoj godini ukupno je upisano 795 djece. Od tog broja na mektebskoj pouci redovno nastavu je redovno pohađalo 750 djece.

Završne ispite je polagalo 690. djece iz 17. mekteba. Ovom prilikom želimo čestitati roditeljima koji su redovno slali svoju djecu u mekteb, muallimima koji su odgovorno i strpljivo poučavali našu djecu, ali u isto vrijeme želimo pozvati i one roditelje koji još nisu upisali svoju djecu u mekteb, da to obavezno učine u novoj mektebskoj godini.

Molimo Allaha Uzvišenog da nam da snage da svoju djecu odgajamo i obrazujemo u našoj domovini Bosni i Hercegovini, AMIN.

Autor: GornjiVakuf-x.com