A+ A A-

Završni ispiti u džematu Centar Srebrenik

zav-isp-srebDana 25.5.2013. (subota), upriličeni su završni ispiti u svim džematima na području MIZ-e Srebrenik. U džematima je bilo svečano, uz prigodne programe i ispitivanja kroz koje su učenici mogli pokazati svoje znaje stečeno u mektebu. U nekim džematima upriličeni su hedije ili paketići za učenike mekteba. Na licima roditelja se vidjela radost što njihova djeca pohađaju mekteb, te će tako nositi emanet islama na našim prostorima.

Posebno je bilo svečano u džematu Centar Srebrenik. Naime, istog dana, ambasador Kraljevine Saudijske Arbije, njegova eminencija Eid Mohammed Al-Thaqafi boravio je u radnoj posjeti općini Srebrenik. Nakon što je učenjem Fatihe odao počast srebreničkim šehidima na centralnom šehidskom obilježju u Srebreniku, ambasador je posjetio Gradsku džamiju u kojoj je klanjao podne-namaz. Srdačnu dobrodošlicu su mu priredili gl. imam Medžlisa Refik ef. Hodžić, predsjednik IO Medžlisa Mevludin ef. Joldić, te imam Gradske džamije Emir ef. Brašnjić. Dolaskom pred džamiju, ambasador je iskazao svoje zadovoljsrtvo prisutvom velikog broja djece. Još više ga je obradovala vijest da se danas u džematu C. Srebrenik održavaju završni ispiti, te da će učenicima biti dodijeljena svjedočanstva o završenom stupnju mektebske pouke, te je iskazao želju da poslije podne-namaza prisustvuje ovoj manifestaciji.

Ambasador Althakfi i gl. imam Hodžić, su učenicima uručili svjedočanstva o završenom stupnju mektebske pouke. Ovoj manifestaciji, uz impozantan broj djece, prisutvovao je i veliki broj džematlija koji su zajedno sa učenicima podijelili radost.

Emir Brašnjić