A+ A A-

Završna mektebska svečanost u dzematu Riken - Švicarska

Uspjesna mektebska godina u dzematu Riken krunisana je Zavrsnom mektebskom svecanoscu koja je odrzana u sali dzemata u subotu, 8. juna 2013.g.

Uz polaznike mekteba svecanosti je prisustvovao veliki broj roditelja, rodbine i dzematlija.

zav-svec-ril

Prisutni su uzivali u ucenju Kur`ana kao i izvedbi recitacija, ilahija, power point prezentacija i malog djecijeg teatra.

Iako je u ovoj skolskoj godini kupljen novi prostor i izvrseno preseljenje cime je dzemat nekim dzematlijama postao udaljen i preko 30 km to se nije odrazilo na posjecenost mektebske nastave.

zav-svec-ril2

Izvjesno je , medjutim, da jos uvijek postoji izvjestan broj djece koja ne pohadjaju mekteb sto nam se namece kao priritet u buducem radu.

Na kraju su dodijeljene diplome i uprilicena zakuska za djecu, a posebna radost za cijeli dzemat je cinjenica da smo, uz nesebicno zalaganje dzematlija, uspjeli opremiti novu mektebsku ucionicu tako da cemo novu mektebsku godinu poceti u novom i daleko uslovnijem ambijentu

Imam dzemata je u svom kratkom obracanju pohvalio posvecenost djece i roditelja mektebu, ali i upozorio na vaznost dzemata u formiranju mlade islamske licnosti, narocito u okruzenju u kome odrastaju nasa djeca.

S.T.