Promo banner

A+ A A-

Sisak: Mi'radž u znaku dodjele pohvalnica najuspješnijim mektebskim polaznicima

Lejletu-mi’radž je noć vrlo snažnih, upečatljivih, jasnih i trajnih poruka za vjernike do Sudnjeg Dana, a najbolja, najsnažnija poruka te noći je NAMAZ koji je naša veza sa našim Stvoriteljem. Namaz je identifikacija, posvjedočenje našeg islama i nema te tradicije, adeta ili kulture koja može zamjeniti namaz jer je samo namaz naš spas, lijek, snaga i radost, bile su, između ostalog, riječi Alema ef. Crnkića u nadahnutom mevludskom programu povodom noći Mi’radža.

mek-dipl-sisak-06-2013-1

Prije predavanja, mevludski program su izveli mektebski polaznici i članovi OKM-a koji su kroz ilahije, odabrane recitale osvijetlili vrijednost i značaj Mi’radža. 

Ovogodišnja noć Mi’radža u Medžlisu Sisak protekla je u znaku dodjele Pohvalnica polaznicima mektebske nastave koji su u šk.2012./13 pokazali iznimnu redovnost, znanje i vladanje, a takvih je 8-oro polaznika. Oni su kroz svoje znanje na najbolji način iskazali ljubav i privrženost prema svojoj vjeri te su zaslužili da ih istaknemo, pohvalimo i nagradimo. 

Pohvalnice su dodijeljene sljedećim učenicima:

MINETA ZENKIĆ i NEJLA VILIĆ  učenice 2. razreda za postignuto znanje. AMRA HAJDAREVIĆ, učenica 3. razreda za postignutu redovnost i znanje. NEJLA BALTIČ, učenica 5. razreda za postignutu redovnost. MIHANA HASAK, učenica 6. razreda za postignuto znanje. EDINA ABDI, učenica 5. razreda za postignuto znanje. LORENA RAMADANI, učenica 7. razreda za postignuto znanje.

Najbolji učenik u vjeronaučnoj i mektebskoj nastavi u šk.2012./13. godini je TARIK HAJDAREVIĆ, učenik 7. razreda koji je ove godine osvojio 1. mjesto u svojoj kategoriji na 9. Vjeronaučnom (mektebskom) natjecanju u Zagrebu.

Učenicima, njihovim roditeljima i muallimama čestitao je Alem ef. Crnkić, a predsjednik Medžlisa h. Abdurahman Harčević dodijelio je slatki poklon.

  • 0101