A+ A A-

Prijedor: Treća svečanost Hatme za žene u džematu Donja Puharska

U nedjelju, 19.05.2013./09.redžeb 1434. u džamiji u Donjoj Puharskoj poslije ikindije namaza održana je svečanost Hatme za žene, treća po redu u ovom džematu. I ovoga puta sa istim povodom, tj. ulazak nove grupe polaznica u Kur´an, kao i proučena hatma od strane stare grupe žena polaznica male škole Sufare i Kur'ana kod hodžinice vjeroučitelja h. Fadile Hadžirušidović - a koja je dosada svojim trudom i angažmanom uvela u Kur'an veliki broj odraslih žena.

hat-don-puh

 

U ovoj svečanosti predstavile su nam se sljedeće polaznice: u starijoj grupi one koje se već dvije godine druže uz Kur´an – 6 polaznica: Muherina Namka, Blažević Meliha, Delkić Midheta, Hrnčić Fatima, Gluhić Jasmina i Merdanović Rifa. Druga grupa, koja je nedavno krenula, savladala harfove i započela sa učenjem Kur'ana – 5 polaznica: Selman Sutka, Šemović Velida, Muslimović Ekrema, Alihodžić Melka i Tatarević Emira. A još uvijek uče u sufari Ferhatović Emina i Bosnić Fadila, koje su također pri kraju Sufare. One su kasnije krenule, ali obzirom da im dobro ide, i one će ako Bog da brzo savladati gradivo.

hat-don-puh2

Zahvaljujemo se također, Mdd Merhamet Prijedor odnosno Sutki Selman, predsjedniku te humanitarne organizacije, koji je obezbijedio paketiće za mektebsku djecu džemata Donja Puharska koja su nas počastila kratkim programom ilahija i recitacija.

M.H.