A+ A A-

Sarajevo: Završni mektebski ispit i vrijedne nagrade u džematu Panjina Kula

Ovogodišnji završni ispit mektebskih polaznika džemata Panjina Kula održan je u nedjelju 12.05.2013. godine. Ispitu je pristupilo 66 učenika iz osam grupa. Visok nivo znanja koji su pokazali ovogodišnji mektebski polaznici pokazatelj je njihovog vrijednog rada te rada njihovog maullima i imama džemata na Panjinoj Kuli - Muhameda ef. Hasanovića.

zav-isp-pk-sar-05-2013-1

 

Nakon prošlogodišnjeg porasta broja mektebskih polaznika, velik broj mekteblija se održao i ove godine, što ef. Hasanović smatra jasnim pokazateljem napretka kako u ličnom tako i u cjelokupnom džematskom radu koji predvodi aktivan džematski odbor.

Predsjednik komisije Ešref ef. Alibegović je izrazio zadovoljstvo pokazanim nivoom znanja. Prisjećajući se završnih mektebskih ispita u ovom džematu prethodnih godina, potvrdio je da rad sa mektebskim polaznicima evidentno napreduje.

A da dječica više vole slatkiše nego mektebski ispit, potvrdilo je njihovo znatno veće  prisustvo dodjeli poklona koja je upriličena 19.05.2012. godine.  Džematski odbor je za tu priliku obezbijedio 100 prigodnih paketića dok je  za narednu nedjelju najavljena dodjela diploma te dva bicikla za najbolje ovogodišnje polaznike.  

Muallim Muhamed ef. Hasanović se zahvalio svim džematlijama na njihovim redovnim prilozima kojima su omogućili ove nagrade, a posebno zahvalu takve vrste je uputio muteveliji džemata Panjina Kula – hadži Hajrudinu Muliću.

Najavljen je i već tradicionalni izlet mektebskih polaznika na Barice koji će kao i prošle godine biti organizovan na početku naredne mektebske godine.