A+ A A-

Džemat Western organizovao ''Mektebski izlet''

U nedjelju, 19. maja 2013. godine, za sve polaznike mekteba u džematu ’’Western’’ organizovan je izlet povodom završetka mektebske 2012/13. godine!

Mektebski izlet okupio je veliki broj djece i roditelja koji su se družili i zabavljali na prelijepom izletištu Bunker Hill, a džematski odbor na čelu sa mutevelijom Ruždijom Đerlekom, Amirom Ahmetovićem, Adisom Alićem i Irhdom Trnovcem, pobrinuo se da svaki džematlija uživa u bosanskim specijalitetima sa roštilja!

west-mek-iz-05-2013-1

Ovaj izlet bio je kruna uspješne mektebske godine u našem džematu, jer je broj polaznika mektebske nastave u džematu ’’Western’’ premašio brojku od 220 učenika! Također, u sklopu mektebske nastave uspješno je organizovana i ’’Bosanska škola’’  koju su vodile profesorice Bosanskog jezika i književnosti Enisa Omerović i Amina Sendić-Mešić, a jučer su u prepunoj džamiji na Westernu simbolično održani i završni mektebski ispiti poznati kao ''hatme''!

Roditelji i džematski odbor su nesebično podržali rad mekteba te su svojim donacijama i prilozima obezbijedili hranu za svakog učenika u danima održavanja mektebske nastave.

Ne možemo zaboraviti ni volontere koji su sa velikim zadovoljstvom pomagali i žrtvovali svoje slobodno vrijeme kako za mektebsku nastavu, tako i za ispomoć u organizaciji današnjeg izleta, a neki od najvrjednijih su: Midhat Šenderović, Šejma Mravić, Belma Puškar, Fahira Hasanović, Mirela Orman, Alma Mujanović i Sanela Zenković.

Pored imama domaćina, hfz. Muriza ef. Mešića, na izlet su pozvani i svi ostali naši imami iz Čikaga, a odazvali su se Amir ef. Čauš i Suvad ef. Čaušević, a obradovala nas je i posjeta polaznika mekteba i nekoliko džematlija iz zapadnobosanskog džemata – WBICC, na čelu sa predsjednikom džematskog odbora Izetom Čauševićem!

Omladina je takmičarsku atmosferu iz džamije prenijela i na travnati teren na izletištu igrajući fudbal i odbojku, a za pobjednika su proglašeni ''svi''!

Sve mektebske aktivnosti nesebično je pratio ''Radio Naša Riječ Čikago'', a nisu zaostajali ni ostali mediji kao što su naše novine koje se štampaju u Americi ''Ujedinjena BiH'' i ''Sabah'', kao i mediji u BiH www.rijaset.ba i islamske informativne novine ''Preporod'', kojima se ovom prilikom posebno zahvaljujemo!

Uz dove Allahu, dž. š., da naša omladina bude čuvar islama ovdje u Americi završena je mektebska godina, a naredna počinje u septembru, ako Bog da.

M.M.

  • 0101