A+ A A-

Gornji Vakuf: Završen zimski ciklus učenja sufare i tedžvida

U organizaciji Asocijacije žena „NUR“ MIZ Gornji Vakuf organiziran je i uspješno završen projekat „Zimski kurs sufare i tedžvida za žene“.

gv-kur-suf-04-2013-1

Kurs su pohađale tri grupe žena: 

1. grupa od 8 polaznica sa šireg područja Gornjeg Vakufa : Kurbegović Selma, Kurbegović Azra, Gekić Arnesa, Zukić Hata, Kevro Zulejha, Demirović Sanela, Ljubunčić Alma, Gurić Emina.

2. grupa od 17 polaznica iz Džemata Vrse: Ajkić Zuhra, Osmanagić Selma, Begović Samira, Begović Mensura, Bešić Irma, Hajdarević Dika, Hajdarević Mirsada, Hajdarević Fuada, Hajdarević Sanija, Topić Amela, Puljarga Azra, Gafić Amela, Begović Sejada, Bešić Selma, Gafić Senada, Begović Mersiha, Bešić Edina.

3. grupa od 8 polaznica iz  Voljica: Prijić Enisa, Prijić Mersiha, Prijić Đula, Prijić Meliha, Prijić Saliha, Prijić Fahira, Prijić Sabina, Geko Behija.

Dodijeljena su uvjerenja o uspješno završenom kursu. Tom prilikom je priređena skromna svečanost, uz kolače i osvježenje koje su napravile same polaznice. Svečanosti u Vrsima prisustvovala je i hafiza Kur'ana Amela Šehić i glavni imam mr. Enes ef. Omerović. Oboje su izrazili podršku ovoj vrsti angažmana žena, koje su pored svih obaveza u porodici izdvojile vrijeme za dodatnu edukaciju. U Voljicu kurs je vodio tamošnji imam u džematu Jagnjid Rešid ef. Bektić.

Predsjednica Asocijacije NUR i organizatorica kursa muallima Ulfeta Šečunović najavila je nastavak, tj. kurs Kur'ana i tedžvida, kao i novi ciklus učenja sufare za početnice. Ovom prilikom iz Asocijacije pozivaju sve zainteresirane žene i djevojke da se pridruže i korisno provedu svoje vrijeme.

Naša misija je : „Mi smo asocijacija žena NUR koja u okrilju Islamske zajednice educira, povezuje i uspostavlja dijalog u zajednici i pruža mogućnosti za angažman žene u društvu.“

E.O.