A+ A A-

Sportski susreti tuzlanskih mekteba

Tradicionalni sportski susreti mekteba sa područja Medžlisa Islamske zajednice Tuzla održani su 14.04.2013. godine u džematu Avdibašići. Takmičenje se odvijalo u dvije discipline: mali nogomet za dječake i odbojka za djevojčice.

Devetnaest muških malonogometnih i šesnaest ženskih odbojkaških ekipa u sportskom duhu i druženju proveli su ovaj lijepi proljetni dan. 

U malom nogometu učešće su uzele sljedeće ekipe: Avdibašići, D. Obodnica, Osoje, Dobrnja, Milešići, Mihatovići, Plane,Šići, Cerik, Pasci, Moluhe, Prinčeva dž., Slavinovići, Sepetari, Čaklovići, Brčanska Malta, Novo Naselje, Solina i Lipnica.

spor-tak-mek-tuz-04-2013

U odbojci su učestvovali: Avdibašići, Obodnica, Dobrnja, Milešići, Mihatovići, Šići, Cerik, Pasci, Moluhe, Prinčeva dž., Slavinovići, Sepetari, Čaklovići, Solina, Lipnica i Batva.

U malom nogometu prva 3 mjesta su osvojili mektebi:

1. Lipnica

2. Slavinovići

3. N. Naselje 

U odbojci prva 4 mjesta su osvojili mektebi :

1. Slavinovići

2. Cerik

3. Čaklovići

4. Sepetari

Najuspješnijim ekipama uručeni su pobjednički pehari.

Sve materijalne troškove takmičenja (prevoz učenika, hrana i nagrade) obezbijedio je Medžlis Islamske zajednice Tuzla koji se i ovom prilikom zahvaljuje svojim članovima koji su svojom članarinom omogućili Medžlisu Islamske zajednice Tuzla organizaciju ovog sportskog takmičenja.