A+ A A-

Hor džemata „Deer Park” nastupio pred 600 učenika

U srijedu 27.03.2013. godine, hor džemata „Deer Park“ u Melbournu uzeo je učešće u programu koji je organizovala škola „Australian International Akademy Primary school“ u Coburgu u povodu „Harmony day“ a u sklopu sedmice upoznavanja različitih vjera, nacija, kultura, tradicija, čemu Australija daje veliki značaj i medijski prostor.

dp-hor-nast-04-2013-1

Nastup našeg hora i prekrasne ilahije koje su izveli uz muzičku pratnju Dine koji je i profesor za muziku u ovoj školi i koji je i jedan od glavnih organizatora ovog događaja, pratilo je sa velikom pažnjom preko 600 učenika ove škole kao i njihovi učitelji.

Program je počeo himnom Australije u izvedbi učenika dotične škole a poslije himne uz prelijepu najavu svoju izvedbu je započeo naš hor sa učenjem odlomka Kur'ana i lijepom recitacijom na engleskom jeziku a poslije recitacije , izveli su nekoliko ilahija  i kasida.

dp-hor-nast-04-2013-2

Svojim gromoglasnim aplauzom prisutni učenici su nagradili nastup našeg hora, što je sigurno velika satisfakcija svim članovima hora za njihov budući rad, kao i njihovim roditeljima koji se žrtvuju da bi djeca redovno dolazila na probe i vježbali ilahije i kaside.

Uprava škole je počastila sve članove hora hranom i zahvalili su im se na prekrasnom nastupu, također su organizovali prijevoz od našeg Islamskog Centra do škole i povratak, na čemu im se posebno zahvaljujemo.

Hor našeg džemata ovim prelijepim nastupom dostojno je predstavio ne samo naš džemat „ Deer Park“ nego i našu najljepšu domovinu Bosnu i Hercegovinu.

dp-hor-nast-04-2013-3

Zahvaljujemo našem Džematskom Odboru, roditeljima i svima koji su učestvovali i pomogli da budemo dio ovog značajnog događaja, posebno se zahvaljujemo našem Dini koji pomaže našem horu kada je potrebna muzička pratnja i kada se izvode ilahije uz muziku, kao što su naši nastupi na festivalima i na drugi mjestima izvan prostora džamije.

Muhamed ef. Đidić