A+ A A-

Stonoteniski turnir u organizaciji Info-servisa za mlade Medžlisa IZ Mostar

sto-tur-mosDanas (06. aprila 2013. godine) je u velikoj sali Kulturnog centra „Kralj Fahd“ odigran četvrti turnir u stonom tenisu, koji već godinama tradicionalno organizuje Info-servis za mlade Medžlisa IZ Mostar. Ove godine turnir je organizacijom potpomogla i Unija studenata Univerziteta „Džemal Bijedić“.

Turnir u stonom tenisu otpočeo je odlomkom iz Časne Knjige, kojeg je proučio Jusuf ef. Kafadar. Selame i dobrodošlicu na turnir svim učesnicima, kojih je ove godine bilo oko 70, iskazao je Eldis ef. Balić, rukovodilac Medžlisovog Info-servisa za mlade.

Turnir u stonom tenisu protekao je u fer i korektnom nadigravanju učesnika, koji su se tokom cijelog turnira trudili ostvariti što bolji plasman na turniru koji je već prerastao u jedan značajan događaj za mlade Mostara.

Od četiri turnira, ovogodišnji je bio najbrojniji učesnicima, što pokazuje da je Info-servis za mlade ponudio još jedan sadržaj vrijedan pažnje mladosti našeg grada. Organizatori turnira, prije svečane dodjele nagrada, uručili su i zahvalnice ustanovama i džematima, koji su uzeli učešća na turniru i pružili podršku pri njegovoj organizaciji.

Zahvalnice su pripale: Nastavničkom fakultetu, Fakultetu humanističkih nauka, Građevinskom fakultetu, Fakultetu informacijskih tehnologija, Karađoz-begovoj medresi, Srednjoj tekstilnoj i poljoprivrednoj školi, IV osnovnoj školi, O.Š. „Drežnica“, O.Š. „Mustafa Ejubović – Šejh Jujo“, O.Š. „Bijelo Polje“ Potoci, Centru „Los Rosales“, UG „Sinovi Mahale“, UG „Zalik“, te džematima: „Cernica“, „Donja Mahala“, „Podgorani“, „Potoci“, „Vrapčići“ i „Zalik“.

Nagrade četvrtog tradicionalnog turnira u stonom tenisu pripale su:

1. mjesto: Salem Hubić – JU Srednja tekstilna i poljoprivredna škola

2. mjesto: Adis Husnić –Srednja medicinska škola

3. mjesto: Jusuf Kafadar – Medžlis IZ-e Mostar

Info-servis za mlade Medžlisa IZ Mostar zahvaljuje svim takmičarima na učešću i čestita nagrađenima!

Meadin Mrndžić

  • sto-tur-mossto-tur-mos