Promo banner

A+ A A-

Beč: Predstavnici IZB-Austrije, posjetili uspješno operisanog Amera, učenika 4. godine Gazi Husrev begove medrese

Predstavnici Islamske zajednice Bošnjaka u Austriji (IZBA) na čelu sa zamjenikom predsjednika IZBA, Husejin ef. Malkočem, imamom u džematu Krems, zatim Senad ef. Velićem, imamom u džematu St. Pölten i sekretarom H.U. Hadžijski fond Austrije-ZUSAMMEN, Ishak ef. Ahmetovićem, posjetili su jučer u Beču Amera Mujčina. Potpredsjednik IZBA, Husejn ef. Malkoč, prenio je selame Ameru i njegovoj majci koja ga prati tokom ovog njegovog liječenja u Austriji, od strane svih imama u Austriji a posebne selame su prenijeli od predsjednika IZBA, prof. Esed ef.Memića, koji zbog velike udaljenosti od Beča i svojih od prije isplaniranih obaveza nije mogao i lično doći da prisustvuje ovoj posjeti. Amer Mujčin je rođen 11.12.1994. u Zenici. Osnovno obrazovanje je završio u Zenici (do četvrtog razreda) i Župči kod Breze (od četvrtog do osmog). Nakon toga upisuje Gazi Husrev-begovu medresu čiji je učenik i danas (maturant). Amer je obolio od teškog oblika tumora (rabdomiosarkom paratestikularis). Živi sa majkom, dedom (imam u penziji) i nanom koja je nepokretna.

amer-mujcin-posjeta2

Amer je trenutno učenik četvrte godine Gazi Husrev Begove medrese i nedavno mu je ustanovljena bolest zloćudnog tumora, kojeg su vrhunski doktori univerzitetske bolnice u Beču, u utorak uspješno operirali. Vijest o bolesti našeg Amera i budućeg maturanta Gazi Husrev begove medrese, proširila se internetom jako brzo, tako da su potrebna sredstva koja su Ameru jako neophodna za ovu operaciju kao i dalje kemo terapije počela da se sakupljaju širom BiH, Evrope pa čak i Amerike. Ovu akciju od samog početka je pokrenuo Nezim ef. Halilović, predsjednik ureda za Hadž i Umru pri Rijasetu IZBiH, čija kćerka zajedno ide sa našim Amerom u sarajevsku medresu a i mnogi do sad su se odazvali ovom apelu. Kao podatak, da spomenemo da je muftiluk zenički, gdje Amer i rođen a čiji djed je također svršenik sarajevske medrese, donirao 1000 KM, za operaciju ovog oboljelog gazinovca za čije liječenje će biti neophodno da se prikupi najmanje 16000 KM.

H.U. Hadžijski fond Austrije, koje je nedavno u Beču obilježilo 3 god. postojanja ovog udruženja, do sad je prikupilo preko 3000 KM za potrebe Amarovog liječenja.

Islamska zajednica Bošnjaka u Austrije i (IZBA), na čelu sa predsjednikom prof. Esad ef. Memićem, donijela je hitnu odluku, da svih 37 džemata koji čine ovu zajednicu, sutra posle džume namaza organizuju sergiju i prikupe najpotrebnija finansijska sredstva za dalje liječenje Amara Mijčina, koji će morati ostati jedno duže vrijeme u Beču zbog dodatnih pregleda i kemo terapija.

Ishak ef. Ahmetović

Pomozimo Ameru Mujčinu

BREZA - Amer Mujčin, osamnaestogodišnji mladić iz Zenice koji trenutno živi u Brezi obolio je od teškog oblika tumora (rabdomiosarkom paratestikularis).

Amerova majka Fazila radi u Kantonalnoj bolnici Zenica (KBZ).

Žive u kući zajedno sa Fazilinim roditeljima, koji su teško bolesni.

Amerov dedo je obolio od karcinoma i ide na hemoterapije, dok je Amerova nana nepokretna.  
"S obzirom da ova porodica ima skromna primanja, a da najbolje rezultate u liječenju ovog karcinoma imaju klinike u Beču, Padovi i Mannheimu pozivamo i molimo sve one koji su u mogućnosti da pomognu ovom mladiću i njegovoj majci", piše na
Facebook grupi na kojoj je pokrenuta humanitarna akcija za ovog učenika četvrtog razreda Gazi Husrev-begove medrese u Sarajevu.

Uplate možete izvršiti na:

Unicredit banka

Fazila Bajtarević

01.

SWIFT CODE: rzbaba2s
IBAN CODE: ba391612550012397793

Kontakt telefon: +387(0)62 943 622

  • amer-mujcin-posjeta1amer-mujcin-posjeta1