A+ A A-

U Slavonskom Brodu omladina proučila mevlud

U petak, 08. ožujka 2013. godine u prostorijama Medžlisa Islamske Zajednice Slavonski Brod proučen je mevlud za regiju Slavonija. Ono što je zanimljivo i značajno za ovaj mevlud, jeste činjenica, da su mladi iz Gunje, Osijeka, Vinkovaca i Slavonskog Broda sami izveli cjelokupan mevludski program, koji je trajao dva sata, uz nazočnost velikog broja džematlija.

mev-sl-br-03-2013-0

Na regionalnom susretu mladih Slavonije održanom koncem prošle godine u Gunji, dogovorena je daljnja suradnja mladih i posjet Slavonskom Brodu, a taj posjet je realiziran na najbolji način, jer su mladi svojim milozvučnim glasovima, učeći mevlud, ilahije i recitacije, napajali žedne duše prisutnih muslimana.

Mladi su tako na najbolji način poslali poruku da će oni biti ti koji će sutra, ako Bog da, nositi baklju naše uzvišene vjere.

mev-sl-br-03-2013-1

Ovu svečanost uveličali su mr. Mirza ef. Mešić, koordinator Ureda za da'wu i mladež pri Mešihatu Islamske Zajednice u Hrvatskoj, Alem ef. Crnkić, glavni imam MIZ Sisak, Mirza ef. Delić, glavni imam MIZ Osijek, Adin ef. Hrustić, imam MIZ Gunja, te učenici Islamske gimnazije „Dr. Ahmeda Smajlovića“ iz Zagreba, Amar Đikić i hafiz Haris Ahmić. Mirza ef. Mešić i Alem ef. Crnkić održali su dva nadahnuta predavanja.

Nakon službenog dijela programa mladi su nastavili druženje uz zakusku. Svakako ovom prilikom treba pohvaliti i imame koji su nesebično žrtvovali sebe u radu sa mladima, a nadati se je i boljim uspjesima i rezultatima u radu sa mladima. Domaćin ove svečanosti je bio glavni imam MIZ Slavonski Brod Husret ef. Hasanović.

mev-sl-br-03-2013-2

Husret Hasanović

(www.islamska-zajednica.hr)