A+ A A-

Tuzla: Promovisana knjiga Sadike Avdić "Divno je probuditi se"

Knjiga „Divno je probuditi se“, autorice Sadike Avdić promovirana je 07. marta i u našem gradu.
Naime, riječ je o zbornik tekstova objavljenih u magazinu "Zehra" od februara 2002. do augusta 2011. godine. Magazin “Zehra” pokrenut je u januaru 2001. godine od strane grupe žena koje su okupljene oko ŽEO “Kewser” Sarajevo. Direktorica ovog kao i svih drugih projekata “Kewsera”  je Sadika Avdić, a glavna urednica Magazina je Mediha Džakmić.

prom-as-zen-miz-tuz-03-2013-1

”Divno je probuditi se” sadrži tekstove o aktuelnim zbivanjima, o univerzalnim temama, o pojedinačnim sudbinama i težnjama. Po prvom tekstu u knjizi naslovljena je cijela knjiga jer su nastojanja i preokupacije Sadike Avdić u tekstovima ilustracija njenog iskrenog vjerničkog doživljaja svijeta, njenog divljenja sveumijeći Božijem, njenog nepristajanja na obmane, nepravde, zablude, izopačenosti savremenog svijeta. Ona zagovara, pokazuje, otkriva ljepotu i snagu svog uvjerenja te ljepotu i univerzalnost islama. Otkriva i pokazuje snagu i ljepotu iskrenosti, plemenitosti, požrtvovanosti, saosjećajnosti, darežljivosti, blagosti.

Tokom ove večeri svi prisutni su bili u prilici da poslušaju i odlomke iz knjige “Divno je probuditi se” kao i nekoliko savjeta koje je autorica Sadika Avdić pripremila za ovu priliku.

prom-as-zen-miz-tuz-03-2013-2

 

Druženje sa Sadikom Avdić, njenim djelom i radom upriličila je Asocijacija žena MIZ Tuzla.

Asocijacija žena MIZ Tuzla