A+ A A-

Mevludska svečanost u Minhenu

U povodu 12. rebiu-l-evvela, dana rođenja Poslanika s.a.w.s, Islamska zajednica Džemat Fedžr organizirala je veoma bogat program. Džamijske prostorije su bile premale da prime sve one koji su željeli da ove Mubarek momente provedu sjećajući se Poslanika s.a.w.s. Nažalost veliki broj naših džematlija zbog malog prostora morao se vratit i ovom prilikom molimo Allaha dz.s da ih obilato nagradi te insallah  da uskoro uđemo u našim većim prostorijama. Skup je otvoren učenjem Kur´ana koje je započeo polaznik Škole Kur´ana Časnog u Minhenu Asmir Hot, zatim je Izet ef Bibić poselamio musafire, imame Bahrudina ef. Omeragića (Džemat Augzburg), Mirza ef. Dzafic (Džemat Tevhid) Davud ef (Dzemat Kustajn) kao i mnogobrojne džematlije. Skupu se obratio Mirza ef. Džafić koji je tokom obraćanja naglasio važnost ljubavi prema Poslaniku s.a.w.s.

mev-svec-min-01-2013-1

Nakon obraćanja Mirza ef., učešće u program su sa svojim milozvučnim glasovima uzeli članovi hora Fedžr. Nakon izvedbe ilahija džematlije je poselamio glavni imam za regiju Bayern Bahrudin ef. Omeragić koji se u svom obraćanju osvrnuo na važnost slijeđenja Poslanika s.a.w.s. Mirza Livaković je svojim melodičnim glasom poručio jedan dio Mevluda. Zatim je Izet ef. Bibic u svom jako emotivnom predavanju govorio o osobinama Poslanika s.a.w.s. Dovu je na kraju proučio Saban ef. iz Makedonije koji je boravio u posjeti Albanskom džematu.

Nakon programa druženje se nastavilo do duboko u noć.

Molimo Allaha dž.š. da obilatom nagradom nagradi sve one koji su svojim prisustvom upriličili ovaj Mubarek skup kao i one koji su se nažalost zbog nedovoljno velikog džamijskog prostora morali vratit.

Media Fedžr